Henkilökunta

Eläinlääkäri Jukka Lillstrang von Wendt

"Olen kotoisin Alajärven Kurejoelta. Aloitin eläinlääkäri opintoni vuonna 2001 ja valmistuin laillistetuksi eläinlääkäriksi Helsingin eläinlääketieteellisestä vuonna 2007. Valmistumiseni jälkeen toimin kunnaneläinlääkärin sijaisena Ylistarossa, Peräseinäjoella ja Ilmajoella. Oman vastaanottoni avasin Ilmajoella syksyllä 2009."

"Eläimet ovat aina kiinnostaneet minua, ja olen jo 7-vuotiaasta tiennyt että haluan eläinlääkäriksi. Olen kasvattanut koiria vuodesta 1994 alkaen, ensiksi keskikokoisia mustia ja ruskeita villakoiria, ja vähän myöhemmin myös italianvinttikoiria. Koirani ovat olleet erittäin menestyneitä koiranäyttelyssä ja kasvateissani löytyy mm. useita maailman, euroopan ja suomen voittajia. Minulle on myös myönnetty kaksi Vuolasvirta palkintoa ansiokkaasta kasvatuksesta villakoirille vuonna 2006 ja italianvinttikoirille 2013."

"Myös ratsastus on lähellä sydäntäni ja omistankin 2009 syntyneen hannoverilais kouluratsun Lands Endin tai kavereiden kesken Andyn, joka on opettanut minulle yhtä sun toista ratsastuksesta. Valmentaudun ja kisaan myös Andyn kanssa säännöllisesti."

Mielenkiinnon kohteet omalla alalla

"Pieneläinten hoidossa olen erityisesti kiinnostunut sisätaudeista ja pehmytosakirurgiasta. Minua kiinnostaa myös iho-ongelmat ja ruokinnan käyttö sairauksien tukihoitona. Pyrin jatkuvasti syventämään osaamistani, ja olenkin pieneläinten saralla kouluttautunut koirien ja kissojen hammashoidossa, iho- ja korvanäytteiden bakteriologisen analyysiin, ja koirien keinosiemennykseen."

"Hevosten perusterveydenhuollon lisäksi olen kouluttautunut hevosten hampaiden hoitoon ja erikoisosaamistani on raspaukset ja purentavirheiden korjaus. Lisäksi olen kiinnostunut tammapraktiikasta ja omaan siittolavastuueläinlääkäri-oikeudet. Pidän myös aina plasmaa varastossa varsojen ensiapuun."

"Tuotantoeläinten hoidossa olen kiinnostunut tiineys- ja hedelmällisyys tutkimuksesta ja kirurgiasta esim. keisarinleikkaukset, juoksutusmahaleikkaukset jne."

 

Eläinlääkäri Sini Linkova

"Aloitin eläinlääketieteen opinnot Tartossa vuonna 2000 ja valmistuin laillistetuksi eläinlääkäriksi Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2008. Valmistumiseni jälkeen olen tehnyt pieneläinpraktiikkaa Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa. Kesästä 2015 alkaen olen ottanut potilaita vastaan Lillvetissä, sekä Ilmajoen että Seinäjoen toimipisteissä."

"Vapaa-aikani kuluu perheen ja koirien (kasvatan lapinporokoiria) parissa, lisäksi yritän ehtiä harrastaa liikuntaa."

 

Pieneläinhoitaja Essi Piirto

"Olen opiskellut pieneläinhoitajaksi Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksessa v. 2006-2007. Pieneläinhoitajan ammattitutkinnon suoritin v. 2008. Töitä olen tehnyt hevos- ja pieneläinklinikoilla Pirkanmaalla sekä Pohjanmaalla."

"Vapaa-aikaani kuuluu perheen lisäksi koiraharrastukset, musiikki ja liikunta."

 

Klinikkaeläinhoitaja Teija Patama

"Olen valmistunut klinikkaeläinhoitajaksi loppuvuonna 2015 koulutuskeskus Salpauksesta, Asikkalasta. Lillvetissä olen ollut sijaisena alkuvuodesta 2016 alkaen. Aiemmalta koulutukseltani olen lähihoitaja, mutta eläimet ovat aina olleet minulle tärkeitä, joten vaihdoin alaa."

"Vapaa-ajalla tykkään lenkkeillä, touhuta koirani kanssa luonnossa, lukea sekä tehdä käsitöitä."